19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun - 2009

|

Atatürk, bir aydınlığın peşine düşmüştür Samsun'a gitmek üzere yola çıkarken. Ve bu satırları yazmakta olduğum şu saatlerde ise Samsun yolunda Bandırma Vapuru ile yol almaktadır.


Bandırma Vapuru ile yol alırken kafasında hangi düşüncelerin ağırlığı ile yol almaktaydı. Başlarda kendi arkadaşlarından bile gizlediği Cumhuriyet fikrini bir an için aklından çıkarmadan yürüdü Mustafa Kemal.

19 Mayıs 1919

Mustafa Kemal Atatürk, bir ulusun, bir coğrafyanın, dağılmış bir devletin kaderinin değiştirmek üzere Samsun'a ayak bastı. Neler değişecekti Türkiye'de o zaman. Kim bilebilirdi ki..!

Evet 19 Mayıs'tan bugüne çok sular aktı. Atatürk 19 Mayıs ie başlayan hareket sonucu bir millete bağımsızlık yolunu açmayı başardı. Sonrasında ise gelecek olarak gördüğü gençliğe bu müthiş günü bayram olarak hediye etti.

Maalesef bu gün tüm anlamıyla kutlanmak yerine öğrencilere eziyet olarak gerçekleştirilen, yapılması gerekilen törensel davranışlar ile kutlanılıyor. Daha doğrusu buna kutlanmak denemez. Çünkü gereklilikler yerine getiriliyor diye kutlanmış sayamayız. Daha anlamlı projeler üretilmelidir. Uzay çağına gelmişken Atatürk'ün bir azberden ibaret olmasını kabul etmememliyiz.Atatürk koca bir ulusun kaderini değiştirmiştir, mucizevi bir devlet adamı ve askerdir. Ezberden çok daha farklı olarak her konuda örnek alınmalıdır.

İyi ki varsın Atatürk.. Gençlik bugün elde bayrak gezmeyi ülkeyi sevmek sanarak aldanırken, kavga dövüş, silah, mafya, siyaset girdabında savrulurken, bir gün o çok güvendiğin gençliğin seni anlaması dileğiyle. Teşekkürler sana Atatürk.

http://ataturkkk.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009 Mustafa Kemal Atatürk - Atatürk'ün Hayatı | Atatürk Fotoğrafları | Template Blue by TNB